Helt unikt i Norges underholdningsbransje- en liten juvel av de sjeldne

Vår forestilling på Edderkoppen Teater 26. og 27. april var en braksuksess og vi vil gjerne dele en Show de Vida anmeldelse her på våre nettsider.

Denne anmeldelsen er fra nettavisen.no
Link til orginal artikkel: https://www.nettavisen.no/livsstil/sexy-hett-og-ratt/3423677405.html

«Showet må betegnes som helt unikt i Norges underholdningsbransje – en liten juvel av de sjeldne»

– skriver Nettavisen og deler ut en soleklar sekser!
 
«Showet må betegnes som helt unikt i Norges underholdningsbransje – en liten juvel av de sjeldne»

Eksotisk underholdning

På reklameflyeren jeg har foran meg lovet Show de Vida følgende om gårsdagens premiereforestilling:

”Et forrykende show med dans akrobatikk, sangere, og flammeslukere”. Når de i tillegg lovet at vi uansett alder skal få oppleve en magisk kveld vi sent vil glemme og noe vi aldri har sett i Norge tidligere, ja da er forventingene høyt der oppe.

La meg først informere deg om at min karriere som dansekritiker kunne startet her og nå, men for å skåne dere lesere er det nok bedre at jeg vurderer helhetsinntrykket av dette showet som en vanlig publikummer, jeg er altså langt i fra en dansekspert.

På promoflyeren stod det som nevnt at vi kan forvente et forrykende show, men det må sies å være et lite ”understatement” for dette er eksplosivt. Vi får servert et show jeg knapt har sett maken til her til lands der det ene dansenummeret avløses med akrobatikk, for så gå over til sangnummer og deretter til laser- og flammeshow. Det ene etterfølger det andre i et brennende raskt tempo i det drøyt timeslange showet. Dette er toppidrett på høyt nivå.

På forhånd var jeg nok litt skeptisk og jeg trodde nok dette kunne blitt en litt kjedelig affære, et danseshow en time liksom, men den bekymringen kunne jeg vært foruten for dette er noe av det mest underholdende og eksotiske man kan oppleve på en norsk scene. Når vi først er inne på scene så mener jeg Edderkoppen er et for lite sted til dette helt unike showet. En større scene ville faktisk gitt showet den plassen den fortjener. Således ville Den Norske Opera vært en perfekt match for Show de Vida.

Show de Vida er hett, det er sexy, ja det er en helt rå forestilling. Det er ingen fortelling, ingen dramartugi, men det er heller ikke savnet, for det vi får servert er pur glede med stor underholdningsverdi. Hva de har lagt ned av tid og penger på fantastiske kostymer, lyd, lys, øvinger, scenografi og så videre, tør jeg ikke tenke på en gang men for å si det sånn, dette blir ikke til av seg selv.

Man trenger ikke være interessert i dans for å se dette showet, for det er så mye mer enn dans, det er en fest! Det er dessuten stor kunst å kunne å underholde publikum i over én time uten dødpunkt, og det klarte Show de Vida med glans. Høydepunkter var det mange av og som blasert konsertgjenger så skal det faktisk litt til før jeg blir imponert over sangprestasjoner, men i kveld mistet jeg nesten pusten av begeistring. For vi fikk ikke bare servert solide vokalprestasjoner fra blant andre Lene Kokai, som nettopp har gjort Flashdance på Chateu Neuf, men i tilegg hadde de flydd inn America’s Got Talent-deltakeren Johnny Manuel fra USA. Den karen synger som en gud over alle guder og ga salen frysninger langt nedover ryggen i den ellers dampende varme salen.

Show de Vida ble startet i 2015 av Sandra Brekke Ugelstad og showet må betegnes som helt unik i Norges underholdningsbransje – en liten juvel av de sjeldne. At vi har noe så eksepsjonelt som Show de Vida i Norge skal vi være svært takknemmelige for og det er noe vi nordmenn bør omfavne og holde hardt fast i, og det gjør man best med å gå og se showet. En soleklar sekser.