Merker hvordan folk våkner til liv

 Med millionstøtte fra Kultur-rådet, egen dansebakgrunn og en original idé vil Sandra Brekke Ugelstad gjenopplive kulturlivet. 

Orginal artikkel: https://www.budstikka.no/merker-hvordan-folk-vakner-til-liv/s/5-55-1081449 av : Sonia A. Jensen 25. juni 2021 19:16 

– Jeg har ikke ligget et sekund på sofaen. Det viktigste for meg er å skape arbeidsplasser. Jeg har ofret alt for å få dette til. Nå merker jeg hvordan folk våkner til liv, sier Sandra Brekke Ugelstad (34). 

Det hele begynte med en tur til karnevalet i Rio for flere år siden. Inntrykkene fra stemningen og energien var så sterke, og dansegleden så stor, at 34-åringen ønsket å kunne dele opplevelsene. Slik ble Show de Vida til. 

Daglig leder i Show de Vida
Målet med Show de vida var å skape et konsept som kunne gjøre det mer attraktivt for elitedansere å bli igjen i Norge, sier Sandra Brekke
Ugelstad, som selv har erfaring fra KGB dansekompani. FOTO: PRIVAT

Sandra Brekke Ugelstad, som er oppvokst på Bærums Verk, hentet frem erfaringer fra dansetimene hos KGB og en bachelorgrad i markedsføring da hun skreddersydde forestillingen. Her deler luftakrobater og flammeslukere scene med sangere og dansere. Nettavisen ga henne terningkast seks etter opptredenen på Edderkoppen i 2019. Så kom koronapandemien. 

– Jeg måtte nytt og jobbet dag og natt for å sikre kompaniet mitt for fremtiden. Det har vært spennende og lærerikt, sier Brekke Ugelstad. 

Fikk millionstøtte 

Fra Kulturrådet har hun fått 3,4 millioner kroner i stimuleringsmidler til forestillingene. Premieren var forrige helg, torsdag, fredag og lørdag denne uken står Show de Vida igjen på scenen i H3 Arena på Fornebu. 

 Kultur- og likestillingsminister Abid Raja tror forestillingen kan bane vei for kulturgründere. 

– Jeg er veldig glad for at Sandra Ugelstad og mange andre over hele landet arrangerer konserter og forestillinger med støtte fra stimuleringsordningen. Dette er en viktig ordning som bidrar til å skape aktivitet i kultursektoren, til glede for både arrangører og underleverandører, og ikke minst alle oss som har lengtet etter gode kulturopplevelser, sier han i en kommentar til Budstikka. 

«Showet må betegnes som helt unikt i Norges underholdningsbransje – en liten juvel av de sjeldne»
Show de vida fikk god mottagelse da forestillingen hadde premiere i. Nå er ensemblet tilbake. FOTO: PRIVAT

 Da Sandra Brekke Ugelstad fikk booket H3 Arena, regnet hun med at det ble forestillinger for et begrenset antall publikum. Før helgens forestillinger stables stoler til et hundretalls publikum. Blant artistene som står på scenen er Atle Pettersen, blant annet kjent fra Beat for beat på NRK. 

– Dette er kjærkomment. Vi er en hel næringskjede som har hatt et veldig tungt år. Det å få midler til å gjennomføre en produksjon av dette kaliberet er godt for alle, det har vært etterlengtet å kunne få stå på scenen igjen, sier Pettersen. 

Bygget om arenaen 

Arenaen som vanligvis benyttes til tv-opptak for populære program som Skal vi danse og The Voice er for anledningen bygget om til forestillingen. Da Budstikka var på besøk hadde stolene fått elegante, hvite trekk. Et titalls fagfolk testet at alt fungerer som det skal før helgens show. 

– Jeg vil skape noe nytt og unikt for Norge når jeg blander kunst fra ulike kulturer. Da er ikke Fornebu et dårlig sted å starte, sier Sandra som også er kunstnerisk ansvarlig og daglig leder for kompaniet. 

– Hva gjør dansen med oss? 

– Den skaper glede og samhold. Det er sjelden jeg ser folk så glade som når de går ut fra en forestilling, ikke minst gjelder det nå, sier 34 åringen.